BLOG: MAAK JE STATEMENT IN 2019

BLOG: MAAK JE STATEMENT IN 2019

MAAK JE STATEMENT IN 2019
‘Dit is hoe Ik het doe!’

‘Het kan ook anders.’ Dat is mijn motto voor 2019. Durf ‘t te doen zoals JIJ ‘t wil doen! Precies zoals het voelt, zonder concessies. Te vaak hoor ik van mensen hoe dingen moeten, wat de ‘trend’ is, wat normaal is of wat het beste voor me is. Ik luister wel en soms zit er ook wat in. Maar vaak denk ik: waarom kan het niet anders? Waarom moeten we vasthouden aan de succesverhalen en tradities? Laten we in 2019 eens voorbij het bekende kijken. Laten we ons eigen statement maken. Dit ben ik… en dit is hoe ik het doe!

In deze blog vijf bekende situaties waarin jij het verschil kunt maken...

Mind your health!

Eind december worden de gezondheidscampagnes weer opgestart, want: we moeten weer aan de slag met onszelf. Overal kom je de gebruikelijke advertenties weer tegen. Een maandje gratis thuisfitness. Een hoge korting op een abonnement voor de sportschool. Een gratis proefdieet. Heerlijke ‘mindful’ recepten. Je ontkomt haast niet aan de ‘feel good’ golf die in januari over de massa wordt uitgestort. Je zou bijna een schuldgevoel krijgen als je er niet aan meedeed, want ‘herstellen’ van kerst en Oud & Nieuw is blijkbaar een must.

 

Misschien ken je wel dat stemmetje op de loopband op Schiphol, als je op vakantie gaat. Die robotachtige vrouwenstem die zegt: ‘Mind your step!’ Ik hoor het in mijn hoofd terwijl ik dit schrijf en ik moet meteen lachen. Ik zie het plaatje voor me: met z’n allen in een rij op de loopband, onderweg naar 2019. We tellen af en bij de overstap is daar dat irritante stemmetje dat ons nog even een waarschuwing geeft: ‘Mind your health!’ En dus neem je dat abonnement, die kortingsbon of het power-dieet. Natuurlijk is dat goed, maar waarom nu? En kan het ook anders?

 

Oké, dan sta je daar: in de sportschool. Of op het strand voor de nieuwjaarsduik. Het voelt goed - je begint het jaar knallend - en toch voel je je ook alleen. ‘Is dit wie ik ben en wat ik écht wil?’ schiet er door je heen. Logisch dat de vibe na twee weken al weg is. Het kwam niet vanuit jou zelf. Het was geen dieper verlangen. Er was geen statement! Wat als je de nieuwjaarsduik eens een dag later deed, alleen voor jezelf? Of je gaat in de daluren naar de sportschool, wanneer er niemand meer aanwezig is. Start je dieet nu eens in februari, wanneer niemand meer met goede voornemens bezig is. Trigger jezelf om het anders te doen, zonder de prikkels van buitenaf. Trigger je eigen emotie. Dan kom je er meteen achter hoe graag je ‘t écht wilt!

 

Maak je statement in de sportschool met je eigen Energy Bottle of Body Activation Tattoo!

 

De eerste meeting

Werk je op een kantoor, dan ken je ‘t vast wel: de eerste bijeenkomst op je werk in januari. Samen weer even ‘overzicht creëren’, want we moeten de draad weer oppakken. Al in de eerste minuten weet je hoe het zit aan tafel. Zij die geneigd zijn de vernieuwing tegen te werken, nemen de touwtjes stevig in handen. Ze houden controle over het proces en over ‘hoe het hoort te gaan’, want zo ging het vorig jaar toch ook goed? In de eerste meeting worden de taken weer aangescherpt, de nieuwe doelen bepaald, de planningen gemaakt… Voor sommigen kan de eerste meeting aanvoelen als een grondige briefing voor een militaire operatie. Niet verwonderlijk dat sommige mensen graag in januari nog een extra weekje vrij zijn.

 

Nu schuif jij aan, na een tijd van reflectie te hebben gehad. Je hebt in december nagedacht over hoe het anders kan. Over hoe je ‘t écht zou willen zien. Bewuster, authentieker, duurzamer of hoe dan ook. Bereid je voor: je gaat tegenstanders krijgen. Je zult je standpunten moeten verdedigen. En als je iemand bent die discussies uit de weg gaat, wordt er over je heen gelopen en komt er van je nieuwe ideeën niets terecht.

 

Maar zoals ik deze blog begon: het kan ook anders. Zelf zou ik niet op zoek gaan naar argumenten. Ik zou liever een uurtje eerder opstaan om de nodige voorbereidingen te treffen. Mijn plan zou zijn om de energie aan tafel te bepalen en zó eigen te maken, dat het voelt alsof mijn collega’s bij mijop bezoek komen. Steek een kaarsje aan, neem je eigen thee of iets lekkers mee en zet een plantje op tafel. Verspreid jouw favoriete geur in de ruimte - met de Energy Sprays verspreid je bovendien een helende energie. Je kunt overal printjes neerleggen van wat je graag zou willen bespreken, zodat dat het eerste is wat de anderen zullen zien. Zet een paar flessen water op tafel, wetende dat iedereen in de ‘gezondheidsmodus’ zit. Je kunt zelfs een leuke kaart op de stoel neerleggen met een spreuk (heb je die niet, denk dan eens aan de Daily Magic kaartenset). Als je op deze manier je eigen energieveld neerzet, heb je de perfecte setting om je ideeën naar voren te brengen. Geloof me, het idee om je dag met een meditatie te starten (bijvoorbeeld) voelt ineens zo vreemd niet meer.

 

Creëer je eigen setting met deze energetische tools. Meer informatie...

 

De vakantie-hype

Ik weet niet wat het is, maar in de media gaat men ervan uit dat we in deze tijd van het jaar allemaal bezig zijn met vakantie. Vandaar al die commercials met vroegboekkortingen naar zonnige bestemmingen. Je moet nú boeken, anders ben je straks te laat. En dus doen we dat. Terwijl het buiten nog moet gaan vriezen, visualiseren wij onszelf al op een zonnig strand of waar dan ook. Het wordt automatisch ook onderdeel van onze gesprekken: ‘Heb jij je vakantie al geboekt?’

 

Als jij de persoon bent die graag ingaat op de aanbiedingen en je vakantie op de camping in Italië vast wil regelen, doe dat vooral! Maar ben je er alleen mee bezig omdat het zogenaamd van je wordt verwacht, dan is hier je statement: boek via iemand anders. Neem niet de weg van de reisbureaus, maar die van de ‘locals’. Vraag eens rond of mensen nog bijzondere plekken kennen waar je niet zo snel komt - elke familie heeft wel een fanatieke reiziger of backpacker die leuke adresjes heeft.

 

De mooiste reizen en (kracht)plekken heb ik altijd via iemand anders gevonden. Zo kwam ik in Balukha terecht, de heilige berg in Siberië. Of in het prachtige klooster van Montserrat. Dit jaar organiseer ik een nieuwe retraite in het Mandali Retreat Center in Italië (informatie komt nog online), waar ik nooit achter was gekomen als ik alleen Google had gebruikt. Het loont om je netwerk in te zetten, geloof me. En je maakt meteen je statement om het te doen zoals JIJ het wilt!

 

Het volgen van de succes-iconen

Hoe vaak hoor je teachers, managers of coaches niet spreken over succes en hoe je dat bereikt? Hoe vaak halen ze niet de succesverhalen van Apple, Microsoft en andere multinationals aan? Hoe vaak kom je niet de quotes van Steve Jobs, Oprah, Obama of andere iconen tegen? En hoe vaak wordt ons niet verteld dat als wij hún advies opvolgen, we ook hetzelfde kunnen bereiken?

 

Mijn passie bestaat uit twee dingen: mensen inspireren om hun eigen waarheid te leven en die vervolgens van hart tot hart te delen. Voor mij is het verhaal heel simpel: iedereen is hier met zijn eigen scheppingsopdracht. Succes heeft geen formule. Het is een gevoel dat je krijgt als je diep genoeg in jezelf graaft en de juiste keuzes maakt. Dan ontdek je je eigen Heilige Graal: het pad dat jij als ziel hebt uitgekozen. Er zijn zeker aanwijzers. Er zijn zeker hulpmiddelen. Maar het pad dat jij bewandelt is JOUW pad. Net als dat de succes-iconen die we zo graag quoten hun eigen pad hadden. Zij deden het zoals zij het moesten doen, dus volg ze niet. Neem de patronen niet blindelings over. Laat je alleen inspireren door wat er mogelijk is als je ergens je zinnen op zet.

 

Hier jouw statement: hang een lijstje aan de muur met JOUW levensspreuk. Zet er je eigen naam onder. Dit is jouw waarheid, die je met trots mag uitdragen. Anderen vinden dit wellicht vreemd, maar juist daarom heet het een statement! Wil je echt lachen, doe er dan nog een schepje bovenop en hang er een mooie quote van Plato of Da Vinci naast. Laat zien dat je je eigen waarheid serieus neemt!

 

De overstap naar 5G-netwerken

Er is veel over bekend en de overgang is reeds aangekondigd: we gaan over op 5G. Dit betekent sneller internet, een beter bereik en een grotere datacapaciteit. Maar het betekent ook meer elektromagnetische straling en gevaar voor onze gezondheid. Denk aan migraine, misselijkheid en chronische vermoeidheid. Telecombedrijven zijn blij met de overstap naar 5G, want het betekent meer groei, bereik en winst. De vraag is: welke prijs betalen we voor deze omstreden technologische vooruitgang?

 

Als ik kijk naar de nieuwe generatie en hoe ze opgroeien met Google, iPhones en social media, dan snap ik wel waarom we over moeten naar 5G. De tieners van nu willen in de toekomst bediend worden in hun groeiende behoeften als consument, wat betekent dat ze door niets beperkt moeten worden om hun leven online te kunnen leiden. Eigenlijk zijn we er allemaal wel een beetje mee besmet: we willen zelfs nog WiFi op het strand. Maar wie een duurzaam leven ambieert, kent de keerzijde. Denk aan de schadelijke effecten van straling op onze celgroei.

 

Jouw statement voor 2019 kan zijn dat je ‘analoge dagen’ invoert: dagen waarop je bewust geen technologie gebruikt. Wil je ook de stralingseffecten tegengaan, dan heb ik de Transmitter Tags voor je. Deze neutraliseren de negatieve frequenties van WiFi-netwerken. Zelf heb ik er een op mijn telefoon. Die leg ik dan op tafel tijdens een meeting, met de achterkant omhoog, zodat iedereen de sticker kan zien. Buiten dat het werkt, maak je er ook een statement mee. Het is grappig hoeveel mensen er positief op reageren en zich gelijk willen aansluiten bij het idee.

 

Bescherm jezelf en anderen tegen straling met de Transmitter Tags. Meer informatie...

 

Mijn statement…

In 2019 is mijn statement als volgt: ik ga voor collectieve groei. En daarom kies ik voor inner.space. Het is mijn nieuwste project, waarmee ik me waag aan een samenwerking met de entertainmentbranche. Ik heb er ruim een jaar over moeten doen om dit mogelijk te maken - iedereen raadde mij af om deze stap te zetten. Maar het is niet voor niets een statement: ik geloof in synergie. Ik geloof dat tegenpolen elkaar kunnen optillen, wanneer ze worden verbonden in een hoger doel. Met inner.space wil ik het voorbeeld geven dat werelden niet gescheiden hoeven te blijven, maar dat (met enige moeite en kwetsbaarheid) we ons met elkaar kunnen verenigen tot één.

 

In dit project blijf ik Janosh. Ik blijf me verbinden met iedereen die ik heb mogen inspireren in de afgelopen jaren. Maar een deel zal ook veranderen. Het gaat immers over iets veel groters dan jou en mij. Het gaat over het idee dat alles wat je nodig hebt, al in je zit. De bron van ware inspiratie en vooruitgang zit opgesloten in ons DNA. Het wacht om geactiveerd te worden en door met mij mee te gaan naar inner.space steun je de beweging om zoveel mogelijk mensen op deze aarde bij hun eigen waarheid te brengen. Ik hoop dan ook van harte dat je met me meegaat.

 

Daar waar het anders kan, zit de groei.

Daar waar je het anders doet, maak je een statement.

 

Van hart tot hart,

Janosh

 

Reacties

 1. Monique Mak Monique Mak

  Een spannend nieuwjaar, voor jullie en ook voor mij. Mijn eerste eigen woning die idd wordt zoals ik wil. Spetterend anders. En hopelijk een coordinerende functie erbij op t werk... dank je voor je inspirerende woorden uit deze blog. Het gaat anders...

 2. Geerteke Kroes Geerteke Kroes

  Wishing you, Marije and the kids an awesome 2019 with lots of creative energy.
  And as the Arcturian Council reminds us "So don't feel despair the next time you see two people arguing over ....... (fill in the blank) Smile in the knowing that those two people really want to love each other, and that the love will win. It always does."

 3. Anne-Marie Wanders Anne-Marie Wanders

  Altijd al zoveel moeten zijn wat anderen wilden dat ik was. Nu ga ik naar " Ik ben" in overgave en vrede.  "" mijn eigen wijsje gaan zingen

 4. Diana Christenhuis Diana Christenhuis

  Dingen anders doen zit in mijn bloed geloof ik hihihi nooit gedacht dat ik weer in een baan zou stappen naast mijn praktijk , ben per 1 november aan het werk in de verkoop van biologisch brood en groente. Maar nu ik reflect en kijk wat het me geeft en brengt het is een warme deken ook daar kan ik mijn boodschap uitdragen op mijn manier en verbonden zijn met Al dat IS .....van Hart tot Hart Diana het het goed lieve mensen

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Powered by Lightspeed